ثبت برند استارتاپ

این اواخر نام استارتاپ را زیاد می شنویم. همان طور که می دانید منظور از استارتاپ کسب و کارهای نوپایی است که بر پایه خلاقیت شکل می گیرند و هدفشان این است که نیازهای جامعه را برطرف نموده و یا راه حل نویی برای رفع آن ها پیدا کنند. ثبت برند استارتاپ اهمیت زیادی دارد زیرا این مجموعه ها باید از ایده های نو و بدیع خودشان محافظت کنند. عدم توجه به این موضوع می تواند در آینده حق و حقوق استارتاپ ها را با مشکلات جدی مواجه کند.

ثبت برند استارتاپ

برند چیست؟

قبل از این که درباره ثبت برند استارتاپ توضیح دهیم خوب است کمی بیشتر با مفهوم برند آشنا شوید. چرا همه استارتاپ ها و دیگر کسب و کارها برای ثبت برند اقدام می کنند؟ مغز انسان اطلاعات را ذخیره می کند و برای هر گروه اطلاعات، بخش های مختلفی در نظر می گیرد.

توجه کرده اید که یک رنگ، تن خاص صدا، بو، مزه و یا … اکثر اوقات شما را به یاد فرد یا محصول خاصی می اندازد؟ این همان قدرت برند و برندینگ است. در واقع برند مفهومی است که به کمک آن و از طرق مختلف سعی می کنیم محصول یا خدمات مان را در ذهن مخاطب به یادگار بگذاریم.

برندهای قوی معمولا ساده هستند و پیچیدگی های زیادی ندارند اما با این حال به خوبی در ذهن مخاطب می مانند.

 

چرا ثبت برند استارتاپ مهم است؟

معمولا استارتاپ ها سریع رشد کرده و بین مخاطبان شناخته می شوند. درست است که هر استارتاپی از این موضوع استقبال می کند اما جنبه دیگری هم هست که باید به آن توجه کنید. شما با یک محصول یا خدمت خلاقانه وارد بازار شده و سریع هم شناخته می شوید. اگر ثبت برند استارتاپ را انجام نداده باشید افراد سودجو می توانند ایده هایتان را از چنگ شما درآورده و به نام خود ثبت کنند.

خوب است بدانید که کلاهبرداران همیشه به دنبال چنین فرصتی هستند تا از نتیجه تلاش دیگران سوء استفاده کنند. این موضوع می تواند آینده هر استارتاپی را با مشکل مواجه کند.

با ثبت برند استارتاپ می توانید از همه این خطرات در امان باشید. وقتی برندتان ثبت شده است کسی نمی تواند به حق و حقوق تان تعرض کند. در صورتی که هر گونه مساله ای در این زمینه پیش بیاید قانون از شما حمایت کرده و با افراد خاطی برخورد می کند.

موضوع دیگری هم هست که نشان می دهد ثبت برند استارتاپ ضروری است. معمولا هر استارتاپ  توسط چند نفر ایجاد شده و پس از مدتی ممکن است ترکیب اولیه آن تغییر کند. افراد مختلف ممکن است از تیم شما جدا شده و یا افراد جدیدی به شما اضافه شوند. در این میان احتمال دارد با افراد قدیمی درباره مالکیت برند استارتاپ به مشکل بربخورید. در صورتی که قبلا ثبت برند استارتاپ را انجام داده باشید همه چیز روشن و واضح است و از چنین مشکلاتی در امان می مانید.

همه این موارد نشان می دهد که ثبت برند استارتاپ موضوع مهمی است و باید آن را جدی بگیرید. امکان پیگیری راحت تر کلیه مسائل اداری، همکاری با نهادهای دولتی، توسعه سریع، استفاده از ظرفیت های دنیای دیجیتال مارکتینگ و برندینگ و بسیاری موارد دیگر هم از جمله دلایلی است که نشان می دهد ثبت برند استارتاپ موضوع مهمی است.

مدارک ثبت برند استارتاپ

مدارک لازم برای ثبت برند استارتاپ

بسته به این که می خواهید برند را در قالب حقیقی و یا حقوقی ثبت کنید مدارک لازم می تواند متفاوت باشد. به صورت کلی مدارک زیر برای انجام این کار ضروری خواهد بود:

  • مدارک هویتی مثل شناسنامه و کارت ملی لازم است.
  • تصویر لوگو را باید در سایز ۶*۶ سانتی ارائه دهید.
  • ارائه مجوز ضروری است. ( در صورتی که موضوع فعالیت نیاز به مجوز دارد)
  • برای ثبت برند لاتین باید کارت بازرگانی داشته باشید.
  • گواهی ثبت شرکت و آگهی روزنامه رسمی لازم است.

 

مراحل ثبت برند استارتاپ

برای به ثبت رساندن برند خود باید مراحل لازم را دنبال کنید. مدارک برند استارتاپ می تواند با برخی دیگر برندها کمی متفاوت باشد.

قبل از این که برای ثبت برند استارتاپ اقدام کنید باید برخی اقدامات را انجام دهید. قبل از هر چیز از نام برند استعلام بگیرید تا مطمئن شوید که قابل ثبت است و زمان تان را هدر نمی دهد. مورد بعدی که باید به آن دقت کنید این است که باید نماد اعتماد الکترونیک دریافت کرده باشید. علاوه بر موارد گفته شده در صورتی که در زمینه آرایشی، غذایی یا هر زمینه دیگری فعالیت می کنید که نیاز به داشتن مجوز دارد باید مجوزهای لازم را بگیرید.

  • به سایت اداره مالکیت معنوی وارد شوید. دقت کنید که تمامی مراحل ثبت نام از طریق همین سایت انجام شده و نیازی به حضور در اداره ندارید.
  • اظهارنامه را در سایت ثبت کنید.
  • مدارک لازم را آپلود نمایید. لیست این مدارک توسط سامانه برای شما مشخص می شود.
  • تصویر برندتان را بارگذاری کنید. دقت کنید که برند به صورت کلی باید با قوانین عرفی و اسلامی کشور هماهنگ باشد در غیر این صورت تایید نمی شود.
  • اگر برندتان ریشه عربی یا لاتین دارد باید کارت بازرگانی ارائه دهید.
  • در صورتی که مراحل قبلی با موفقیت طی شود، نوبت به آگهی روزنامه رسمی می رسد که باید هزینه آن را پرداخت نمایید.
  • در صورتی که پس از گذشت ۳۰ روز از آگهی ثبت برند استارتاپ در روزنامه رسمی، کسی به آن اعتراض نکند وارد مرحله بعد می شوید. در این جا باید مدارک را برابر با اصل کرده و به اداره مالکیت معنوی تحویل دهید.
  • اکنون باید هزینه های مربوط به ثبت برند را پرداخت کرده و آگهی نوبت دوم را در روزنامه چاپ کنید.
  • گواهی ۱۰ ساله برند به شما تحویل داده می شود.

 

ثبت برند استارتاپ حقیقی و حقوقی

تمامی افراد حقیقی و حقوقی می توانند برای ثبت برند خود اقدام نمایند. وقتی برند استارتاپ و لوگو آن را ثبت می کنید در واقع این موارد منحصر به خودتان می شود و هیچ شخص دیگری اعم از حقیقی یا حقوقی نمی تواند از آن استفاده کند. برای برند کافی است به سامانه ثبت برند مراجعه نمایید.

 

مزایای ثبت برند استارتاپ

برند یک استارتاپ در واقع هویت آن را نشان می دهد و باید جدی گرفته شود. ثبت برند برای استارتاپ ها مزایای زیادی دارد. برخی از مهم ترین این مزایا عبارتند از:

  • مسیر کسب و کارتان شفاف می شود و استانداردهای لازم مشخص می گردد.
  • مخاطب بیشتر از قبل به شما اعتماد می کند.
  • هویت سازمانی مشخصی پیدا می کنید.
  • می توانید ارتباط بهتری با مشتریان تان داشته باشید.
  • جلوی هر گونه سوء استفاده احتمالی را می گیرید.
  • می توانید پیام و داستان کسب و کارتان را به مخاطب انتقال دهید.
  • از ایجاد بسیاری از مشکلات میان اعضاء و شرکاء استارتاپ جلوگیری می کنید.
  • و بسیاری موارد دیگر.

 

ثبت برند استارتاپ و جذب مشتریان بیشتر

یکی از مهم ترین دلایل داشتن برند استارتاپ همین موضوع است.همه کسب و کارها تلاش می کنند تا مشتریان بیشتری داشته باشند. مجموعه ای را تصور کنید که برندش را ثبت نکرده و تنها در میان افراد خاصی شناخته شده است. در مقابل یک استارتاپ را در نظر بگیرید که برند آن ثبت شده و داستان سازی و شخصیت جذابی هم دارد.

شما به عنوان مشتری به کدام یک از این دو جذب می شوید؟ استارتاپ ها پس از ثبت برند کمپین های مختلف بازاریابی برگزار کرده و برای جذب بیشتر مخاطب و هم چنین معرفی بهتر خود تلاش می کنند. سرمایه اصلی هر استارتپ مخاطبان و متقاضیان آن هستند.

 

نکات مهم در ثبت برند استارتاپ

  • ابتدا به این سوال پاسخ دهید. “چرا باید افراد به سراغ محصولات یا خدمات شما بیایند؟” پاسخ به این سوال باعث می شود بهتر وهدفمندتر برای ثبت برند استارتاپ اقدام کنید.
  • در مرحله بعدی از خودتان بپرسید محصول یا خدمات شما چه تفاوتی با دیگران دارد؟ وجه تمایز شما با آن ها در چیست؟ احساسات برای آدم ها همیشه موضوع مهمی است. سعی کنید از دلایل احساسی استفاده کرده و آدم ها را تشویق کنید تا با شما همراه شوند.
  • برندتان باید بتواند ساده و راحت پیام شما را منتقل کند.
  • وقتی برندتان را ثبت می کنید باید به هدف خود وفادار بمانید. همه کارهایتان باید با توجه به هدف تان و نوعی از شخصیتی که می خواهید به مخاطب نشان دهید پیش برود.

 

هزینه ثبت برند استارتاپ

هزینه ثبت برند می تواند متفاوت باشد. در صورتی که خودتان برای انجام این کار اقدام کنید هزینه های مربوط به شرکت انجام دهنده ثبت برند حذف می شود و تنها کافی است هزینه های مربوط به ثبت و آگهی روزنامه را پرداخت کنید.

اگر خودتان وقت و یا دانش و تجربه کافی در این زمینه ندارید و ترجیح می دهید یک متخصص این کار را برایتان انجام دهد، در آن صورت باید هزینه های انجام کار را هم بپردازید.

به صورت کلی هزینه ثبت به نوع کسب و کار و برندتان، تعداد محصولات، طبقات و برخی موارد دیگر بستگی دارد. هر چه پیچیدگی ثبت برند استارتاپ بیشتر باشد طبیعی است که هزینه انجام آن هم بیشتر می شود.

 

فقط شرکت ها می توانند برای ثبت برند استارتاپ اقدام کنند؟

به صورت کلی همه افراد حقیقی و حقوقی می توانند برای برند استارتاپ اقدام کنند اما معمولا استارتاپ ها در قالب شرکت فعالیت می کنند. طبیعی است که داشتن یک شخصیت حقوقی به کسب و کارها اعتبار بخشیده و جلوی بسیاری از سوء استفاده ها را می گیرد.

۴.۷/۵ - (۷ نفر رای داده اند)

درباره ی نوشین حسینی

من نوشین حسینی هستم و از سال 1392 در زمینه خدمات اداری شرکتها و به صورت کاملا تخصصی در زمینه خدمات ثبتی فعالیت می کنم. تمام تلاشم طی این سالها این بوده است که بهترین خدمات را در جهت کمک به امور ثبتی شرکتها ارائه نمایم تا مدیران شرکتها در این خصوص خیالی آسوده داشته باشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button