مجوز کسب و کار اینترنتی | نحوه ثبت نام، شرایط و مدارک ۱۴۰۳

مجوز کسب و کار اینترنتی مدرکی قانونی است که به اعتبار آن می‌توانید کسب و کار آنلاین خود را راه اندازی کنید. بنا به تشخیص نهادهای قانون گذار، کسب و کارهای آنلاین نیز مانند مشاغل سنتی باید از قوانین، پیروی کرده و دارای مجوز قانونی باشند. مجوز قانونی، نوعی تضمین برای حفظ حقوق مصرف کنندگان و امنیت تراکنش‌های اینترنتی است. وقتی یک کسب و کار آنلاین به صورت قانونی، ثبت شده و دارای مجوز باشد مشتریان، با اطمینان بیشتری می‌توانند از آن خرید کنند.

احتمال هرگونه کلاهبرداری یا سوء استفاده از مشتریان، تقریبا به صفر می‌رسد و فضایی سالم برای تجارت آنلاین فراهم خواهد شد. بنابراین، ملزم کردن کسب و کارهای آنلاین به داشتن مجوز قانونی، علاوه بر اینکه فضایی امن را برای مشتریان فراهم می‌کند موجب اعتبار و رونق خود کسب و کارها نیز می‌شود. به هر حال، اگر قصد دارید یک کسب و کار آنلاین و قانونی را راه اندازی کنید با این نوشته همراه باشید تا در مورد نحوه اخذ مجوزهای لازم بیشتر بدانید.

مجوز کسب و کار اینترنتی

 

ضرورت مجوز کسب و کار اینترنتی چیست؟

برخلاف باور عمومی، کسب و کارهای آنلاین نیز نیاز به مجوزهای قانونی دارند تا از جوانب قانونی و اجتماعی، مورد تایید قرار گیرند. در درجه اول، مجوز کسب و کار اینترنتی به معنی پایبندی به قوانین و مقررات ملی و محلی است. اینگونه مجوزها چهارچوبی قانونی را برای کسب و کارها تعریف می‌کنند و مانع از بروز تخلفات احتمالی می‌شوند. پایبندی کسب و کارها به قانون، موجب حفاظت از حقوق مشتریان و حل و فصل آسانتر اختلافات احتمالی می‌شود.

علاوه بر این، مجوزهای قانونی اغلب نشان ‌دهنده پرداخت مالیات از جانب کسب و کارها هستند. خب این موضوع نیز از اهمیت بالایی برخوردار است و برای حکومت‌ها منبع مهمی از درآمد را فراهم می‌کند.

در نهایت، مجوز کسب و کار اینترنتی به فعالیت حرفه ای و آنلاین شما اعتبار می‌بخشد و موجب جلب اعتماد مشتریان خواهند شد. باید بدانید که نگرانی مشتریان، صرفا محدود به امور مالی و تراکنش ها نیست و ممکن است در مورد امنیت اطلاعات شخصی خود نیز نگران باشند. آنها وقتی با یک کسب و کار آنلاین تعامل دارند ناگزیر هستند که برخی از اطلاعات شخصی و حساس خود را با آن کسب و کار به اشتراک بگذارند.

اطلاعاتی مانند ایمیل، شماره تلفن، آدرس و … منتها وقتی کسب و کارِ مد نظر مجوزهای قانونی لازم را دارد مشتریان در مورد امنیت این اطلاعات، نگران نخواهند بود. این اعتماد در نهایت سبب رونق کسب و کار مربوطه خواهد شد. زیرا که اعتماد بیشتر به معنی مشتریان و خرید بیشتر خواهد بود. مجوز های قانونی، اعتبار کسب و کارهای آنلاین را نزد مشتریان افزایش می‌دهند.

 

فرم درخواست مجوز کسب و کار اینترنتی

اگر تاکنون موفق به تماس با مشاوران ما نشده اید یا خارج از ساعت اداری تصمیم به ثبت درخواست دارید، اطلاعات خود را در فرم زیر وارد کنید تا در سریع ترین زمان نسبت به ارائه مشاوره و انجام درخواست شما در صورت نیاز، اقدام شود

 

صدور مجوز کسب و کار اینترنتی

چند وزارتخانه و سازمان دولتی با هم همکاری کرده و هر کدام بخشی از صلاحیت های شما را بررسی می‌کنند تا در نهایت مجوز کسب و کار اینترنتی شما صادر شود. مهمترین سازمانی که در صدور این مجوز، نقش دارد سازمان تجارت الکترونیک است.

صدور مجوز کسب و کار اینترنتی

نمونه مجوز کسب و کار اینترنتی

در اینجا می توانید نمونه ای از مجوز کسب و کار اینترنتی که توسط ثبت یاب برای مشتری عزیزمان گرفته شده است را ببینید.

نمونه-جواز-کسب-و-کار-اینترنتی

انواع مجوز کسب و کار اینترنتی

آنچه برای صدور مجوز کسب و کار اینترنتی خود باید انجام دهید در درجه اول وابسته به نوع کسب و کار و سپس وابسته به محل فعالیت آن است. اگر چه کسب و کارهای آنلاین محدودیت جغرافیایی کمتری نسبت به مشاغل سنتی دارند ولی با این حال، گاهی وابسته به قوانین محلی هستند.

یعنی بسته به اینکه مرکز فعالیت کسب و کار شما کجاست و در چه شهر یا استانی هستید ممکن است نیاز به مجوز های متفاوتی برای شروع به کار داشته باشید. در مجموع برخی از مجوزهایی که لازم دارید به شرح زیر هستند:

اینماد

یک نوع مهم از مجوز کسب و کار اینترنتی، اینماد است. برای فروش اینترنتی خدمات و محصولات در ایران نیاز به اینماد دارید. فروشگاه‌های آنلاین، پلتفرم های خرید و فروش و بازارهای آنلاین همگی باید دارای اینماد باشند.

مجوز مالیاتی

برای اینکه مشخص شود که یک کسب و کار، پایبند به قوانین مالیاتی کشور است باید مجوز مالیاتی نیز داشته باشد. یعنی اینکه باید در سامانه مالیاتی کشور ثبت شده باشد و به صورت منظم وضعیت مالی اش به سازمان مالیات گزارش شود.

سازوکارهای کارآمدی برای این گزارش دهی، تعریف شده است از جمله پر کردن سالانه اظهارنامه های مالیاتی، داشتن کد اقتصادی و … تا زمانی که یک کسب و کار پایبندی مالیاتی خود را به خوبی نشان ندهد نمی‌تواند به صورت قانونی فعالیت کند. مثلا تا زمانی که فاقد کد مالیاتی باشد نمی‌تواند درگاه پرداخت معتبر داشته باشد.

مجوز امنیت و حفاظت از اطلاعات شخصی

کسب و کارها باید متعهد به حفاظت از اطلاعات مشتریان باشند. آنها باید اصول و قوانین حفاظت از حریم خصوصی را نیز به خوبی رعایت کنند. در این زمینه، قوانین مشخصی وجود دارد که البته توضیح و بررسی این قوانین در این نوشته نمی‌گنجد.

مسئله بعدی، داشتن یک سری صلاحیت های امنیتی است. مثلا یک فروشگاه آنلاین باید از پروتکل های رمزنگاری قوی، فایروال ها و آنتی ویروس‌هایی کارآمد برخوردار باشد. اعضای مجوز کسب و کار آنلاین به شرط برخورداری از پروتکل‌های رمزنگاری قوی، فایروال ها و آنتی ویروس‌های کارآمد

مجوز صنایع خاص

برخی از صنایع خاص ممکن است به اخذ مجوزهایی خاص نیازمند باشند. مجوزهایی که مختص به آن نوع از صنایع هستند. مثلا در صنعت بیمه برای صدور بیمه نامه های الکترونیک، یک سری مجوزها تعریف شده اند. نماینده بیمه باید ابتدا آن مجوزها را اخذ کند سپس اجازه صدور بیمه نامه های الکترونیک را خواهد داشت.

مدارک مورد نیاز جواز کسب و کار اینترنتی

مدارک لازم اخذ مجوز کسب و کار اینترنتی

مطمئنا گرفتن مجوز کسب و کار اینترنتی، یک سری الزامات و شرایط دارد. بسته به اینکه کسب و کار شما چیست این الزامات متفاوت خواهند بود ولی به طور کلی برخی از الزامات عمومی بدین شرح هستند:

۱- داشتن شرکت حقوقی: قبل از هر چیز برای اینکه بتوانید مجوز کسب و کار اینترنتی خود را بگیرید باید کسب و کار خود را در قالب یک شرکت حقوقی ثبت کنید. شما باید یک شرکت ثبت کنید و نوع این شرکت می تواند سهامی خاص، سهامی خاص تعاونی، سهامی عام یا یک شرکت مسئولیت محدود باشد. ثبت شرکت با سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در ارتباط است و باید مدارک مربوطه را به این سازمان تحویل دهید. مدارکی همچون اساسنامه ثبت شرکت، مدارک پرسنل شرکت و تعریف نقش های آنها و سایر مدارک حقوقی.

۲- داشتن مدارک هویتی: مسلما کسانی که می‌خواهند مجوز کسب و کار اینترنتی خود را بگیرند باید مدارک هویتی کاملی را به ادارات مربوط ارائه دهند. مدارکی همچون کارت ملی، شناسنامه، کارت پایان خدمت، مدارک تحصیلی و …

۳- داشتن برنامه‌ای مشخص برای کسب و کار خود: برای اینکه بتوانید مجوز کسب و کار اینترنتی خود را بگیرید باید برنامه ای مدون در مورد آن داشته باشید. یک نقشه راه که به شکلی واضح، اطلاعاتی همچون نوع کسب و کار، اهداف و ابزارهای مورد استفاده را به نهادهای مربوطه ارائه دهند.

۴- مدارک مالی: گاها لازم است که نشان دهید که استطاعت و توان مالی کافی برای راه اندازی کسب و کار خود را دارید.

۵- مدارک فنی: از چه سیستم و نرم افزارهایی برای راه اندازی کسب و کار خود استفاده می کنید؟ باید اطلاعاتی در این رابطه نیز به برخی از نهاد های مجوز دهنده ارائه دهید. این اطلاعات برای اطمینان از ایمن بودن سازوکار آنلاینی که می سازید از شما درخواست می‌شوند. برای اخذ مجوز کسب و کار اینترنتی، داشتن و ارائه بیزینس پلن ضروری است

شرایط و مدارک

مجوز برای کدام کارهای اینترنتی لازم است؟

۱- فروشگاه‌های آنلاین: اگر می‌خواهید یک فروشگاه اینترنتی داشته باشید و از راه آن کالاها یا خدماتی خاص را به فروش بگذارید نیاز به مجوز خواهید داشت.

۲- سرویس‌های اینترنتی: در بستر اینترنت سرویس ها و پلتفرم‌های آنلاین زیادی وجود دارند که برای فعالیت به صورت قانونی، همگی دارای مجوز کسب و کار اینترنتی هستند. سامانه‌های پرداخت الکترونیکی، پلتفرم‌های رزرو آنلاین و سرویس‌های ابری همگی جزو این موارد هستند.

۳- وبسایت‌های خبری: وب‌سایت‌های خبری هم به مجوزهای قانونی متناسب با حوزه فعالیت خود نیاز دارند. این مجوزها معمولاً جهت حفظ معیارهای حرفه‌ای در ارائه اخبار و اطلاعات، استفاده می‌شوند. امکان نظارت بر مسائل امنیتی و حفاظت از اطلاعات ملی نیز یکی از دلایل ضرورت این مجوزها برای وب سایت های مذکور است. به علاوه از طریق این مجوزها حقوق مالکیت فکری نیز به خوبی حفظ خواهند شد.

۴- سامانه‌های آموزش آنلاین: این سامانه ها نیز اغلب به اخذ مجوز کسب و کار اینترنتی نیازمند هستند. این مجوزها بیانگر رعایت معیارهای کیفی و حرفه ای در ارائه خدمات آموزشی هستند. اطمینان از کیفیت و صحت محتواهای آموزشی و تضمین حقوق دانشجویان، می‌توانند از جمله اهداف اینگونه مجوز ها باشند.

جواز کسب و کار اینترنتی با ثبت یاب

سخن پایانی

در نهایت، اخذ مجوز کسب و کار اینترنتی امری حیاتی و نقطۀ آغازی مهم برای راه اندازی پایدار کسب و کار‌های آنلاین است. پیروی از قوانین سبب افزایش اعتماد مشتریان نسبت به اینگونه از کسب و کارها می‌شود و رشد و سودآوری بیشتر آنها را به همراه خواهد داشت. در این نوشته به موضوع مجوز کسب و کار اینترنتی پرداخته شد. همچنین در مورد این صحبت شد که یک کسب و کار آنلاین ممکن است به چه مجوزهایی نیاز داشته باشد.

به علاوه به برخی از رایج ترین کسب و کارهای آنلاینی که به مجوز نیاز دارند نیز اشاره شد. برخی از شرایطی را که هم که برای گرفتن مجوز کسب و کار اینترنتی باید داشته باشید با هم مرور کردیم. در پایان، امید است از مطالبی که در این نوشته مطالعه کردید نهایت استفاده را برده باشید.

۴.۷/۵ - (۲۶ نفر رای داده اند)

درباره ی نوشین حسینی

من نوشین حسینی هستم و از سال 1392 در زمینه خدمات اداری شرکتها و به صورت کاملا تخصصی در زمینه خدمات ثبتی فعالیت می کنم. تمام تلاشم طی این سالها این بوده است که بهترین خدمات را در جهت کمک به امور ثبتی شرکتها ارائه نمایم تا مدیران شرکتها در این خصوص خیالی آسوده داشته باشند.

۶ دیدگاه

  1. سلام وقتتون بخیر
    برای گرفتن کسب و کار اینترنتی شرایط مجوز به چه صورت است و هزینه فروشگاه با فروش و یا بدون فروش چه دستورالعملی وجود دارد؟

    • سلام و درود
      شما باید یک وب سایت فروشگاهی داشته باشید که محصولات مجاز روش تعریف شده باشه، بعد از اون باید اینماد و کد اقتصادی بگیرید، بعد از گرفتن این دو از طریق درگاه ملی مجوز ها برای درخواست مجوز اقدام کنید. اگر موفق نشید همکاران ما در کمترین زمان این کار رو برای شما انجام خواهند داد.

  2. سلام من برای سایت فروشگاهیم مجوز کسب و کار اینترنتی بازم دارم چند روز طول می کشه تا صادر بشه؟

  3. عاطفه رزمدیده

    سلام من سایت مزون دارم میخوام مجوز کسب و کار اینترنتی بگیرم فقط زمانش برام مهمه لطفا بگید چقد طول می کشه

    • سلام در صورتی که سایتتون مشکلی نداشته باشه و اینماد هم داشته باشید حدود ۳ الی ۴ هفته تا صدور مجوز زمان میبره.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button