افزایش سرمایه شرکت

افزایش سرمایه شرکت با پیش شرط های لازم و به روش های مختلفی می تواند انجام شود. این در حالی است که افراد زیادی دارایی را با سرمایه اشتباه می گیرند و درباره افزایش سرمایه اطلاعات کافی ندارند. پس برای افزایش آگاهی در خصوص روش های افزایش سرمایه شرکت این مقاله را بخوانید.

افزایش سرمایه شرکت

افزایش سرمایه شرکت

پس از ثبت شرکت در صورتی که به دهر دلیلی به صورت اجباری یا اختیاری تصمیم به تغییر در سرمایه شرکت داشته باشید باید نکاتی را رعایت کنید. برای افزایش سرمایه در این شرکت باید در سرمایه اصلی تغییر ایجاد کنید. انجام این کار در اختیارات مجمع عمومی فوق العاده می باشد. برای کاهش سرمایه هم می توانید به همین طریق اقدام کنید.

تغییر در سرمایه شرکت باید ثبت شود تا برای رئیس، شرکا و دیگر ذی نفعان همه چیز روشن و واضح باشد و از دردسرهای احتمالی بعدی جلوگیری شود.

 

افزایش سرمایه شرکت سهامی خاص

بر اساس آن چه قانون تجارت و تبصره های مربوط به آن مشخص می کند تصمیم گیرنده نهایی در این مورد مجمع عمومی فوق العاده می باشد. این مجمع پیشنهاد هیات مدیره را پس از مطلع شدن از گزارش بازرسان بررسی کرده و درباره آن تصمیم می گیرد.

این مجمع درباره افزایش سرمایه تصمیم می گیرد و شرایط لازم برای فروش سهام جدید و تادیه قیمت آن را در نظر خواهد گرفت. بررسی شرایط گرفته شده توسط هیات مدیره انجام می شود.

به صورت کلی در بخش ۸ از لایحه اصلاحی قانون تجارت و زیر عنوان “تغییرات در سرمایه شرکت” درباره این موضوع صحبت شده است.

 

مدارک لازم برای افزایش سرمایه شرکت سهامی خاص

برای ثبت تغییرات شرکت و انجام کار باید مدارک زیر را آماده کنید:

  • صورتجلسه مجمع عمومی فوق العاده باید تشکیل شده و به امضای سهامداران برسد.
  • لیسی از سهام داران ارائه دهید که میزان سهام آن ها قبل و بعد از افزایش سرمایه مشخص شده وهمگی آن را امضاء نموده اند.
  • یک نسخه ازگزارش بازرسی قانونی احتیاج دارید.
  • اساسنامه شرکت مورد نیاز است.
  • مشخصات عمومی اعضاء را آماده کنید تا در سامانه ثبت شود.

 

سرمایه در شرکت سهامی خاص

برای این که با افزایش سرمایه در شرکت سهامی خاص آشنا شوید خوب است ابتدا نقش سرمایه در این شرکت را بدانید.

سرمایه در شرکت سهامی خاص پایه و مبنای همه فعالیت ها می باشد. افزایش سرمایه از مهم ترین راه هایی است که این شرکت و نیازهایش را تامین می کند. با افزایش سرمایه می توان فعالیت شرکت را وسعت بخشیده و به موفقیت های بیشتری دست یافت.

این کار به شرکت ها کمک می کند ساختار مالی شان را اصلاح کرده و جایگاه بالاتری در رقبت تنگاتنگ میان شرکت ها به دست آورند.

افزایش سرمایه شرکت سهامی خاص می تواند از طرق مختلفی انجام شده که هر کدام پیش نیازهای خودش را دارد. ابتدا باید بررسی های لازم انجام شود تا مطمئن شوید که بهترین راه یا موثرترین آن کدام است. از طرفی ممکن است از چندین روش بتوان استفاده کرد اما در حال حاضر قادر به اجرای برخی از آن ها نباشید.

 

منظور از سرمایه شرکت چیست؟

منظور از سرمایه همه دارایی های یک شرکت سهامی خاص است. هم چنین دارایی هایی که در طول فعالیت به شرکت اضافه می شود هم جزء سرمایه آن محسوب می گردد.

سرمایه شرکت به صورت کلی به سه دسته تقسیم می شود که عبارتند از: اموال و وجوه نقدی – اموال و دارایی های غیر نقدی و اموال و دارایی های حرفه ای و تخصصی.

  • منظور از اموال نقدی سرمایه نقدی شرکت می باشد.
  • دارایی های غیر نقدی شامل ماشین آلات و تجهیزات مختلف، املاک و مستغلات، سیستم های کامپیوتری و موارد مشابه می باشد.
  • و در نهایت منظور از دارایی های حرفه ای، نیروی انسانی و متخصص شرکت است. در این بخش حتی ارزش لوگو، برند، روابط، شبکه سازی های شرکت و غیره را نیز می توان در نظر گرفت.

 

روش های افزایش سرمایه شرکت سهامی خاص

در بخش ۸ از لایحه اصلاحی قانون تجارت به صورت کاملا واضح در این باره صحبت شده است. در بخش مد نظر این قسمت با عنوان “تغییرات در سرمایه شرکت” آورده شده است. روش های افزایش یا کاهش سرمایه، مدارک و مراحل لازم را می توانید در این لایحه ببینید. به صورت کلی بر اساس ماده ۱۵۷ لایحه اصلاحی قانون تجارت دو راه برای افزایش سرمایه شرکت وجود دارد که عبارتند از:

  • می توانید سهام جدید صادر کنید.
  • می توانید مبلغ اسمی سهام موجود را بالا ببرید.

 

افزایش سرمایه شرکت سهامی خاص با صدور سهام جدید

در صورتی که می خواهید از این روش برای صدور سهام جدید استفاده کنید باید پرداخت مبلغ اسمی سهام را با روش های زیر انجام دهید:

  • می توانید مطالبات نقدی حال شده اشخاص از شرکت را به سهام جدید تبدیل کنید.
  • می توانید مبلغ اسمی سهام جدید را به صورت نقد پرداخت کنید.
  • می توانید سود تقسیم نشده شرکت را به سهام جدید تبدیل کنید.
  • اندوخته اختیاری شرکت را به سهام جدید تبدیل کنید. (دقت کنید که اندوخته قانونی شامل این موارد نمی شود.)
  • سود حاصل از اضافه ارزش سهام جدید را به سرمایه تبدیل کنید.
  • اوراق قرضه را به سهام تبدیل کرده و یا با آن تعویض نمایید.

** بر اساس قانون هر کدام از این روش ها باید با شرایط خودش انجام شود.

 

افزایش سرمایه شرکت سهامی خاص با افزایش مبلغ اسمی سهام

این دسته نسبت به حالت قبلی شامل روش های کمتری می باشد.اصلی ترین روش در این دسته از این قرار است:

مبلغ اسمی سهام شرکت را افزایش دهید

در این روش از مبلغی که سهام داران برای افزایش مبلغ اسمی سهام پرداخت می کنند استفاده می شود. شاید برایتان سوال باشد که این افزایش برای سهام داران باعث تعهد می شود؟

در صورتی که افزایش مبلغ اسمی سهام توسط مجمع مربوطه تصویب شود و همه سهامداران و اعضاء هم در مجمع حضور داشته باشند، پرداخت مبلغ لازم برای همه ضروری خواهد بود. اما در صورتی که افزایش بر اساس روال مشخص شده در قانون تجارت و اساسنامه شرکت صورت بگیرد و سهامداران برای انجام آن راضی نباشند می توانند این کار را انجام ندهند.

 

شرایط افزایش سرمایه شرکت سهامی خاص

برای این که بتوانید سرمایه این شرکت را افزایش دهید باید برخی شرایط برقرار باشد. در ادامه در مورد این شرایط بیشتر صحبت می کنیم.

 

افزایش سرمایه باید با تصمیم مجمع عمومی فوق العاده انجام شود

برخی افراد فکر می کنند در اینجا تنها اساسنامه تعیین کننده است. باید بدانید که اساسنامه کافی نیست و مجمع عمومی سهام داران هم در اینجا نقش دارد. این مجمع می تواند با حضور همه سهامداران و یا اکثریت آن ها تشکیل شود که هر کدام از این دو حالت شرایط خاصی دارد.

در آخر هم از جلسه مجمع صورت جلسه ای تهیه می شود که از مدارک قانونی برای افزایش سرمایه محسوب می گردد.

 

سرمایه قبلی شرکت باید کاملا تادیه شود

انجام این کار به منظور جلوگیری از بسیاری از مشکلات ضروری است و به همین دلیل در قانون پیش بینی شده است.

 

مالیات افزایش سرمایه شرکت سهامی خاص

برای افزایش سرمایه شرکت ها باید مالیات آن را هم بپردازید.

میزان این مالیات چگونه محاسبه می شود؟ هر مبلغی که به سرمایه شرکت اضافه شود به میزان نیم در هزار یا همان یک دوهزارم آن را باید مالیات پرداخت نمایید.

 

صورتجلسه لازم برای افزایش سرمایه

برای این کار باید صورتجلسه آن را آماده کنید. مجمع فوق العاده سهامداران برای انجام این کار تصمیم می گیرد و بنابراین به صورتجلسه این  مجمع احتیاج خواهید داشت. بیش از نیمی از سهام دارانی که حق رای دارند باید در مجمع جمع شوند تا رسمیت آن ایجاد شود.

در صورتی که حد نصاب لازم ایجاد نشود مجمع باید یک بار دیگر تشکیل شود. در دور دوم حضور بیش از یک سوم سهامداران برای تصمیم گیری ها کافی خواهد بود. در این مجمع تصمیم وقتی تصویب می شود که بیش از دو سوم سهامداران به آن رای موافق بدهند.

 

شیوه افزایش سرمایه شرکت سهامی خاص

معمولا شرکت های سهامی نیاز به افزایش سرمایه پیدا می کنند. افزایش سرمایه معمولا به نفع شرکت است و البته گاهی هم بسته به شرایط یک اجبار محسوب می شود.

تصور کنید شرکت شما پس از مدتی به شرکت مادر تبدیل شده و لازم است میزان سرمایه را افزایش دهید. حداقل میزان سرمایه برای شرکت مادر حدود صد میلیارد ریال است و طبیعتا اگر سرمایه شرکت از این کمتر باشد برای تبدیل شدن به شرکت مادر باید مبلغ را افزایش دهید.

دقت کنید که نوع، اندازه و فعالیت شرکت ها در نیاز به افزایش سرمایه و یا میزان آن اثرگذار است.

 

افزایش سرمایه شرکت سهامی خاص خوب است یا بد؟

به صورت کلی نمی توان گفت افزایش سرمایه قرار است اتفاق خیلی خوبی برای سهام داران باشد زیرا میزان دارایی آن ها تغییری نمی کند. اما با توجه به شرایط شرکت و دلیل شما برای انجام این کار می تواند مزایای زیادی برایتان به همراه داشته باشد.

مثلا اگر سرمایه شرکت را افزایش می دهید تا فعالیت تان را توسعه دهید قطعا این به نفع همه سهامداران است. برخی اوقات هم شرکت ها به عنوان پوششی بر روی زیان های ایجاد شده سرمایه شرکت را افزایش می دهند که در این حالت منفعتی برای سهام داران نخواهد داشت.

 

سوالات متداول

افزایش سرمایه شرکت سهامی خاص چقر هزینه داره؟

افزایش سرمایه باید ثبت شود و احتمالا منظور شما هم هزینه ثبت آن می باشد. هزینه ای که برای انجام این کار می پردازید شامل ۲ بخش است.اولی صورتجلسه ای است که باید تنظیم شود و علاوه بر آن هزینه مالیات تمبر سرمایه هم وجود دارد.

افزایش سرمایه سهامی خاص در چه مدت زمانی انجام می شود؟

مثل هر صوتجلسه تغییر دیگری از ۱۰ روز تا ۲ هفته کاری طول می کشد تا امور لازم انجام شده و آگهی تغییر هم در روزنامه رسمی ثبت گردد.

راه های افزایش سرمایه شرکت سهامی خاص چه هستند؟

برای انجام این کار می توانید یکی از راه های زیر را به انجام برسانید.

  • مبلغ اسمی سهام را افزایش دهید.
  • مبلغ اسمی را به شکل نقدی پرداخت کنید.
  • اوراق قرضه را به سهام تبدیل کنید.
  • مطالبات و یا پرداخت های نقدی وارد شده به شرکت را تبدیبل به سهام کنید.
  • سود تقسیم نشده و عواید آن را انتقال دهید.
۵/۵ - (۱ نفر رای داده اند)

درباره ی نوشین حسینی

من نوشین حسینی هستم و از سال 1392 در زمینه خدمات اداری شرکتها و به صورت کاملا تخصصی در زمینه خدمات ثبتی فعالیت می کنم. تمام تلاشم طی این سالها این بوده است که بهترین خدمات را در جهت کمک به امور ثبتی شرکتها ارائه نمایم تا مدیران شرکتها در این خصوص خیالی آسوده داشته باشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button