تغییر آدرس شرکت

اگر صاحب شرکت هستید و محل قانونی شرکتتان را تغییر داده اید حتما می دانید که می بایست اقدام به تغییر آدرس شرکت کرده و این مورد را به اداره ثبت شرکتها اعلام کنید. آدرس قانونی و کد پستی شرکت شما تقریبا در تمامی امور شرکت شما تاثیر گذار بوده که در صورت تغییر محل شرکت برای ثبت صورتجلسه تغییر آدرس شرکت اقدام نکنید قطعا به مشکل خواهید خورد.

تغییر آدرس شرکت

تغییر آدرس شرکت

از هنگامی که شرکت تان را ثبت می کنید تا دو ماه زمان دارید که یک مکان مناسب برای فعالیت تان پیدا کنید در غیر اینصورت شرکت شما در سامانه امور مالیاتی و اداره ثبت غیر فعال خواهد شد. در این زمان امور مربوط به کد اقتصادی و پرونده مالیاتی پیش می رود که نیاز به آدرس مناسب دارد.

آدرسی که برای فعالیت شما ثبت می شود تنها آدرس معتبر از نظر قانون است بنابراین طبیعی است که برای ثبت تغییرات شرکت خود اقدام کنید. این موضوع درمورد افتتاح شعبه های شرکت هم صادق است. در خلال ثبت تغییر آدرس شرکت، درج در آگهی روزنامه هم ضروری است.

نهاد تصمیم گیرنده، مجمع عمومی فوق العاده است و البته می توان در اساسنامه این اختیار را به رکن دیگری هم سپرد.

تغییر آدرس ممکن است از نقطه ای در یک شهر به نقطه ای دیگر در همان شهر باشد و یا این که شهر به شهر یا حتی استان به استان انجام شود. اگر تغییر آدس شرکت شما از شهری به شهر دیگر باشد که مرجع ثبتی هم عوض شود، شماره ثبت شرکت تان تغییر خواهد کرد.

دقت کنید که تغییر در شماره ثبت ربطی به نام شرکت، شخصیت، بدهی ها و غیره ندارد. همه این موارد بدون هیچ گونه تغییری باقی خواهد ماند.

 

مراحل تغییر آدرس

  • ابتدا بر اساس آن چه در اساسنامه آمده است، باید جلسه هیات مدیره و یا مجمع عمومی فوق العاده لازم را تشکیل دهد.
  • اکنون تصمیم برای تغییر آدرس شرکت و تغییر کد پستی قطعی است. حالا نوبت به تنظیم صورتجلسه می رسد. این صورتجلسه باید توسط همه افراد امضاء شده و نیز همه صفحات آن به مهر شرکت ممهورشود.
  • اگر شرکا در جلسه مربوطه حاضر نبوده اند باید تشریفات لازم را ارائه کنید. این تشریفات نشان می دهد که دعوت برای حضور در جلسه از همه افراد انجام شده است.
  • در این مرحله باید به وب سایت اداره ثبت شرکت ها مراجعه کرده و مراحل را پیش ببرید.
  • پس از انجام صحیح همه مراحل قبلی باید صورتجلسه و مدارک لازم را به اداره ثبت شرکت ها ارسال نمایید. ارسال در این مرحله به صورت فیزیکی و از طریق اداره پست انجام می شود.
  • سپس به وب سایت مربوطه مراجعه کنید.
  • اگر به مرحله پیش نویس آگهی رسیده اید، پیش نویس را پرینت گرفته و به اداره ثبت شرکت ها بروید. در این مرحله می توانید مدارک نهایی مربوط به ثبت تغییر آدرس شرکت را دریافت نمایید.

اکنون ثبت تغییر آدرس شرکت انجام شده ولی شما باید مراحل دیگری را هم پشت سر بگذارید. به پورتال روزنامه رسمی به آدرس https://www.rrk.ir/ مراجعه کرده و هزینه انتشار آگهی را بپردازید.

مدارک لازم تغییر آدرس شرکت

مدرک لازم برای تغییر آدرس

برای این که تغییر آدرس شرکت را انجام دهید، ابتدا باید مدارک لازم را آماده نمایید.

  • نیاز به ارائه اصل آگهی آخرین تغییرات در روزنامه رسمی وجود دارد.
  • یک کپی برابر با اصل از آگهی تاسیس شرکت لازم است.
  • از روزنامه تاسیس شرکت هم باید یک کپی ارائه دهید.
  • کپی از مدارک شناسایی همه شرکا و مدیران هم لازم است.

دقت کنید که باید این مدارک را اسکن نموده و در مراحل لازم، فایل های آن ها را هم در وب سایت مربوطه آپلود کنید.

 

آگهی برای تغییر آدرس

همان طور که گفتیم برای ثبت تغییر آدرس شرکت لازم است که تغییرات در روزنامه هم آگهی بشود. ابتدا سهامداران یا شرکا یک صورتجلسه تنظیم می کنند که در آن مشخص می شود که برای تغییر آدرس تصمیم قطعی گرفته شده است. همه اعضاء باید صورتجلسه را امضاء زده و مهر شرکت را هم پای آن بزنند.

 

هزینه تغییر آدرس شرکت

ثبت تغییر آدرس شرکت نیازمند پرداخت هزینه های لازم است. این هزینه ها شامل مواردی مثل هزینه صورت جلسه، درج آگهی و هزینه های جا به جایی می باشد. در حال حاضر کل هزینه در صورت برون سپاری عددی بین ۱,۵۰۰۰,۰۰۰ تا ۲,۰۰۰,۰۰۰ تومان می باشد.

 

تغییر آدرس شرکت سهامی خاص

در مورد این قالب ثبتی لازم است جلسه مجمع عمومی فوق العاده تشکیل شود تا برای تغییر آدرس تصمیمات لازم را بگیرد.

نکته ای که در این جا وجود دارد این است که لازم است یک برگه جداگانه تهیه شده و میزان سهام در آن مشخص باشد. همه سهامداران باید این برگه را امضاء نمایند. برگه گفته شده همراه با صورتجلسه تغییرات شرکت به اداره ثبت ارسال می گردد.

 

تغییر آدرس شرکت مسئولیت محدود

در این جا هم همان حالت شبیه به سهامی خاص را داریم. تنها تفاوت این است که برای شرکت مسئولیت محدود دیگر نیازی به تهیه برگه جداگانه که همراه با صورتجلسه ارائه شود، ندارید.

 

تغییر آدرس شرکت تعاونی

برای این کار لازم است ابتدا صورتجلسه اصلاحیه هیات مدیره تهیه شده و سپس نامه ای که مهر برجسته و مهر شرکت را دارد، به اداره تعاون تحویل داده شود.

در مرحله بعدی دو نسخه ابلاغیه رفع نقص را داریم و پس از آن هم نامه از طرف مدیر عامل به اداره شرکت های غیر سهامی ارسال می گردد.

 

اعلام تغییر آدرس به اداره مالیات

پس از این که همه مراحل تغییر آدرس پیش رفت و در روزنامه هم چاپ شد باید به اداره مالیات مراجعه نمایید. در این اداره هم تغییر آدرس شما ثبت می شود تا برای امور بعدی، آدرس جدیدتان در نظر گرفته شود. البته این موضوع شامل بانکها و سازمان های دیگری که با آنها سرو کار دارید هم می شود.

 

تغییر در کد پستی شرکت

افراد زیادی تغییر آدرس شرکت را با عنوان تغییر کد پستی می شناسند. طبیعی است که هر دوی این ها به همان اشاره دارد زیرا کد پستی منحصر به فرد است و برای هر آدرس تغییرمی کند.

 

نکات مهمی که باید بدانید

  • ضروری است صورتجلسه تغییر شرکت را روی سربرگ شرکت و با مهر شرکت تنظیم نمایید.
  • دو نسخه از صورتجلسه باید تنظیم شود و همه افراد آن ها را امضاء بزنند.
  • برای تغییر کد پستی نیاز به تنظیم صورتجلسه دارید.
  • اگر شرکت شما سهامی خاص است سهامداران باید لیست سهام و میزان آن را در سربرگی جداگانه تهیه نموده و همگی امضاء بزنند.
  • تمامی صفحات صورتجلسه باید توسط همه افراد امضاء شود، در غیر این صورت قابل قبول نخواهد بود.

 

تغییر آدرس شرکت از تهران به شهرستان

گاهی اوقات ممکن است آدرس شما از شهری به شهر دیگر تغییر کند. در این صورت لازم است در هر دو شهر اقدامات مربوطه را پیگیری نمایید. مثلا اگر شرکت شما در تهران واقع است و قرار است به شهرستان منتقل شود ابتدا باید امور تغییر آدرس شرکت را در تهران پیگیری نموده و سپس در واحد ثبتی شهر دیگر هم مراحل لازم را پیگیری نمایید.

 

چه کسی برای تغییر آدرس شرکت تصمیم می گیرد؟

تغییر محل فعالیت شرکت باعث می شود که اساسنامه تغییر کند. تغییرات مختلف بر روی اساسنامه در اختیار مجمع عمومی فوق العاده است پس می توان به این نتیجه رسید که به صورت کلی تغییر آدرس برای شرکت در اختیار این مجمع می باشد. البته مجمع عمومی فوق العاده می تواند این اجازه را به هیات مدیره بدهد و مراتب را از طریق روزنامه رسمی اطلاع رسانی کند.

نکته مهم دیگری که خوب است بدانید این است که نهاد ما فوق مجمع عمومی فوق العاده یعنی مجمع عمومی موسسین هم می تواند این اختیار را به هیات مدیره بدهد.

 

نقش هیات مدیره در تغییر آدرس شرکت

با توجه به این که چه نهادی به هیات مدیره اجازه تغییر آدرس شرکت را داده باشد شما می توانید از دو روش این موضوع را متوجه شوید.

** اگر این کار توسط مجمع عمومی موسسین انجام شده باشد، این موضوع در اساسنامه ذکر شده است و می توانید آن را مشاهده نمایید. علاوه بر این در روزنامه رسمی تاسیس شرکت هم این موضوع قید شده است.

** در صورتی که ازهمان ابتدا مجمع موسسین این اختیار را به هیات مدیره نداده باشد طبیعی است که در اساسنامه و روزنامه ذکر نمی شود. ولی همان طور که در قسمت های مختلف این مطلب ذکر شده است، مجمع عمومی فوق العاده می تواند این اجازه را به هیات مدیره بدهد که بسته به صلاحدید و در زمان لازم برای تغییر آدرس شرکت و یا ایجاد شعبه جدید اقدام نماید.

این تصمیم با توجه به قوانین و تشریفات موجود و بر اساس اساسنامه شکل گرفته و به ثبت می رسد. پس از آن هم در روزنامه های شرکت به اطلاع همگان می رسد. بنابراین در این حالت می توانید از طریق روزنامه رسمی تغییرات مربوط به شرکت متوجه این اختیار هیات مدیره شوید.

 

سوالات متداول

آیا تغییر کد پستی با تغییر آدرس فرق دارد؟

خیر، هرگونه تغییر در کد پستی نیازمند ثبت تغییر آدرس شرکت می باشد.

برای ثبت تغییر آدرس شرکت چقدر زمان لازم است؟

برای انجام این کار، پس از این که صورتجلسه را تنظیم نموده و امور مربوط به آن را انجام دادید حدود ۱۰ روز طول می کشد تا مراحل لازم پیش برود.

تغییر آدرس شرکت چقدر هزینه دارد؟

هزینه ای که برای ثبت تغییر صورتجلسه می پردازید شامل دو بخش هزینه خود صورتجلسه و هزینه مربوط به دو آگهی روزنامه می شود. به این مبلغ کارمز موسسات ثبتی را نیز اضافه کنید.

۴.۷/۵ - (۱۲ نفر رای داده اند)

درباره ی نوشین حسینی

من نوشین حسینی هستم و از سال 1392 در زمینه خدمات اداری شرکتها و به صورت کاملا تخصصی در زمینه خدمات ثبتی فعالیت می کنم. تمام تلاشم طی این سالها این بوده است که بهترین خدمات را در جهت کمک به امور ثبتی شرکتها ارائه نمایم تا مدیران شرکتها در این خصوص خیالی آسوده داشته باشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button