با افزایش پروندهها در محاکم قضایی، نیاز به خدمات حقوقی نیز افزایش پیدا کرد. تا جایی که به مرور زمان موسسات حقوقی تشکیل شده و ارائه خدمات حقوقی به مردم بیشتر شد. بسیاری از وکلا به جهت گسترش کسب و کار خود نیاز به داشتن شخصیت حقوقی دارند که با پروانه وکالتی که دریافت کرده اند اقدام به ثبت موسسه حقوقی می کنند.
- مدارک لازم برای ثبت موسسه حقوقی
- شرایط ثبت موسسه حقوقی چیست؟
- هزینه ثبت موسسه حقوقی چقدر است؟
- موسسه حقوقی چیست؟
- اهمیت ثبت موسسه حقوقی
- مزایای ثبت موسسه حقوقی
- شرایط اعضاء برای تاسیس موسسه
- نکات مهم در اساسنامه موسسه
- نحوه انتخاب نام موسسه
- موضوع فعالیت موسسه حقوقی
- بررسی فعالیتهای موسسه
- عوامل انحلال موسسه
- ثبت موسسه حقوقی به کمک ثبت یاب
مدارک لازم برای ثبت موسسه حقوقی
- تصویر مدارک هویتی شامل کپی شناسنامه اعضا و کارت ملی
- شماره تلفن به نام و همسان با شماره سامانه ثنا
- آدرس و کد پستی محل موسسه
- داشتن پروانه وکالت و نامه از قوه قضاییه
شرایط ثبت موسسه حقوقی چیست؟
- انتخاب موضوع موسسه حقوقی طبق استاندارد اداره ثبت و قوه قضاییه
- عضویت حداقل دو نفر برای تاسیس موسسه (در استان تهران باید حداقل ۲ وکیل عضو موسسه باشند)
- دریافت مجور از کانون وکلا یا مرکز قوه قضاییه (درحال حاضر کانون وکلا برای ثبت موسسه مجوز صادر نمی کند)
- داشتن آدرس و کد پستی معتبر
- وجود اساسنامه تایید شده در کانون وکلا و ثبت در اداره ثبت شرکتها
هزینه ثبت موسسه حقوقی چقدر است؟
هزینه ثبت موسسه حقوقی در صورت برونسپاری حدود ۴ میلیون تومان خواهد بود که مدت زمان ثبت آن نیز حدود ۱۴ روز کاری به طول می انجامد.
موسسه حقوقی چیست؟
موسسه حقوقی، یک سازمان غیر تجاری محسوب میشود که در زمینه ارائه خدمات حقوقی فعالیت میکند. در ماده اول از آیین نامه اصلاحی مربوط به ثبت موسسات، موسسه غیر تجاری به عنوان تشکیلاتی در نظر گرفته شده است که هدف از تشکیل آن امور تجارتی نیست.
موسسات حقوقی با ثبت شدن در اداره ثبت شرکتها و اخذ مجوز از کانون وکلا یا مرکز قوه قضائیه میتوانند شروع به فعالیت کنند. در حال حاضر مراکز اعطا کننده مجوز، شرایطی را برای ثبت موسسه حقوقی در نظر گرفتهاند که وجود آنها برای ثبت موسسه ضرورت خواهد داشت.
اهمیت ثبت موسسه حقوقی
بر اساس قوانین و مقررات، تمام موسسات حقوقی باید به ثبت برسند. با این حساب چنانچه موسسات ثبت نشده باشند، شرکا به عنوان شرکای تضامنی محسوب خواهند شد. علاوه بر این عدم رعایت قوانین و ضوابط میتواند جریمه نقدی را برای مدیران به همراه داشته باشد.
موسساتی که به صورت رسمی ثبت نمیشوند، بیشتر در معرض سوءاستفاده قرار گرفته و در بیشتر مواقع تبعات جبران ناپذیری را نیز به همراه خواهند داشت. با این حساب اطلاع از شرایط و انجام مراحل ثبت موسسه میتواند از بروز مشکلات احتمالی در آینده جلوگیری کند.
مزایای ثبت موسسه حقوقی
ثبت موسسه حقوقی میتواند مزایای زیادی را برای اعضای آن به همراه داشته باشد. در دفتر وکالت فقط یک وکیل مسئولیت ارائه مشاوره و قبول پروندهها را بر عهده خواهد داشت. این در حالی است که در موسسات حقوقی چند وکیل حضور داشته و خدمات حقوقی به شیوه بهتری در اختیار موکلان قرار خواهد گرفت.
علاوه بر این، این امکان نیز برای موسسات حقوقی وجود خواهد داشت تا با ارائه پکیجهای تخصصی، سود بیشتری کسب کرده و مصلحت مشتری را نیز مد نظر قرار دهند.
شرایط اعضاء برای تاسیس موسسه
- وجود تحصیلات حقوقی و دریافت پروانه وکالت از کانون وکلای دادگستری یا مرکز قوه قضاییه
- عدم وجود سابقه محکومیت انتظامی یا محکومیت کیفری از درجه ۵ و بالاتر از آن
- یکسان بودن محل صدور پروانه وکالت و محل راه اندازی موسسه حقوقی
- عدم عضویت در سایر موسسات حقوقی یا موسسات مشابه
- عدم وجود دفتر وکالت توسط اعضای موسسه حقوقی
- الزام به تمدید مستمر پروانههای وکالت توسط اعضا
- حداقل ده سال سابقه وکالت توسط یکی از اعضا
- عدم فساد و اشتهار به اعمال منافی وکالت
در شرایطی که هر یک از اعضای موسسه حقوقی، یکی از این شرایط را از دست دهد؛ از عضویت در موسسه محروم شده و عزل خواهد شد. در این شرایط اگر عزل فرد مذکور، تعداد اعضا را از حد نصاب مقرر قانونی کمتر کند، سایر اعضا باید ظرف مدت سی روز، محرومیت فرد عزل شده را به کانون اطلاع داده و پس از تایید کانون فرد جدیدی را جایگزین کنند.
نکات مهم در اساسنامه موسسه
- در اساسنامه شرکت باید نام موسسه، اعضای موسسه و مشخصات آنها به همراه اقامتگاه قانونی اعضا ذکر شود.
- هرگونه تغییر در اساسنامه موسسه باید به اطلاع کانون رسیده و مورد تایید واقع شود. سپس نسخه تایید شده باید ثبت شده و در نهایت برای اداره ثبت شرکتها ارسال شود.
- موسسه باید ظرف مدت یک ماه از زمان انتشار آگهی، یک نسخه از آن را به کانون وکلا ارائه دهد.
- اسامی اعضا منتخب پس از تصویب مجمع عمومی و تایید کانون، به اداره ثبت شرکتها اعلام شده و سپس در روزنامه رسمی آگهی خواهد شد.
نحوه انتخاب نام موسسه
برای انتخاب نام موسسه حقوقی باید به چند نکته مهم و اساسی توجه کنیم. بر این اساس مهمترین نکات برای تعیین نام موسسه حقوقی عبارتند از:
- پیش از انتخاب کردن نام موسسه باید از پیشوند موسسه استفاده شود.
- استفاده از کلمه حقوقی بعد از موسسه ایرادی ندارد.
- نام موسسه نباید با عرف و شرع در منافات باشد.
- نام منتخب باید مرتبط به فعالیت حقوقی باشد.
- اسامی خاص و عام مورد پذیرش نیستند.
- نام انتخابی حتما باید سه سیلابی باشد.
- نام مورد نظر حتما باید فارسی باشد.
در شرایطی که نام مورد نظر مورد تایید اداره ثبت قرار نگیرد، رد خواهد شد. در این صورت شما باید دوباره تک تک مراحل را سپری کرده و نام دیگری را برای موسسه انتخاب کنید.
موضوع فعالیت موسسه حقوقی
همانطور که پیش از این نیز اشاره کردیم، یکی از شرایط ثبت موسسه حقوقی انتخاب موضوع است. در این شرایط این سوال مطرح میشود که اگر نحوه فعالیت موسسه حقوقی مشخص است چه نیازی به انتخاب موضوع خواهد بود؟ در پاسخ باید گفت که منظور از انتخاب موضوع، مشخص کردن فعالیتهای جزئی موسسه است.
در این شرایط چنانچه موسسه خارج از موضوعات انتخابی فعالیت کرده یا عملکرد متفاوتی داشته باشد، خلاف قانون تلقی شده و تبعاتی مانند جریمه نقدی و… را به دنبال خواهد داشت.
در نظر داشته باشید که موسسات مجوزی نمی توانند خارج از استاندارد قوه قضاییه و اداره ثبت شرکتها موضوع را انتخاب کنند و تنها طبق استاندارد موضوع موسسه حقوقی تعیین خواهد شد.
بررسی فعالیتهای موسسه
- رسیدگی کامل به تمام امور کیفری
- رسیدگی کامل به تمام امور حقوقی
- رسیدگی به پروندههای حوزه خانواده
- ارائه مشاوره حقوقی به مراجعه کنندگان
- رسیدگی به داوریها و نتایج آنها
عوامل انحلال موسسه
عواملی مانند کمبود بودجه یا وجود سایر مشکلات میتوانند زمینه را برای انحلال یک موسسه حقوقی فراهم کنند. در این شرایط برای منحل شدن موسسه باید تمام اعضا موافقت کرده و در نهایت انحلال موسسه اعلام شود. تصمیم مذکور میتواند به علت فوت یکی از اعضا، عدم علاقه به ادامه فعالیت موسسه، وجود شرایط نامناسب و… باشد.
در این حالت تمام اعضا باید توافق کرده و در نهایت مراحل انحلال را آغاز کنند. در این حالت انتقال مالکیت و دارایی به اشخاص حقوقی یا حقیقی صورت خواهد گرفت و عمر فعالیت موسسه به پایان میرسد. علاوه بر این تمام دیون و بدهیهای شرکت نیز باید تسویه شوند.
یکی از مهمترین عوامل انحلال موسسه حقوقی، از دست دادن یکی از شرایط اساسی است.
ثبت موسسه حقوقی به کمک ثبت یاب
امروزه ثبت موسسه حقوقی میتواند زمانبر و خسته کننده باشد. در این شرایط با کمک گرفتن از یک مجموعه متخصص و کاربلد میتوان، موسسه حقوقی را با کمترین چالش و دردسر به ثبت رساند. مجموعه ثبت یاب یکی از مجموعههای معتبر در ایران است که در حوزه ثبت موسسه، شرکت و… فعالیت میکند و با کمترین قیمت بهترین خدمات را به هموطنان گرامی ارائه میدهد.
با این تفاسیر از طریق تماس، ملاقات حضوری یا اعزام کارشناس به محل میتوان مشاورههای لازم را از کارشناسان ثبت یاب دریافت کرده و صفر تا صد پروسه ثبت موسسه حقوقی را به آنها واگذار کرد.
سخن پایانی
با بررسی شرایط ثبت موسسه حقوقی میتوان بدون دردسر و اتلاف وقت، مراحل ثبت موسسه را به راحتی انجام داد. در این شرایط برای ثبت موسسه میتوان از کمک مجموعههایی مانند ثبت یاب نیز استفاده کرد. با استفاده از این موسسات روند کار سریعتر شده و در آینده با چالشهای متعدد روبرو نخواهید شد. اگر قصد دارید در کمترین زمان و با بهترین هزینه، موسسه حقوقی خود را ثبت کنید، همین حالا دست به کار شده و با ثبت یاب تماس حاصل فرمایید.