ثبت موسسه آموزشی مانند دیگر شرکتها و مجموعهها مراحلی ازجمله دریافت مجوز، مشخصکردن محل موسسه و از همه مهمتر ثبت موسسه دارد. ثبت موسسه آموزشی اولین و مهمترین گام در تاسیس و راهاندازی یک مجموعه با محوریت آموزش است که مراحل و شرایطی مشخص دارد.
برای ثبت یک موسسه آموزشی باید مدارک لازم این کار را در اختیار داشته باشید و مراحل آن را یکبهیک طی کنید. در این مطلب از ثبت یاب در مورد آخرین قوانین و مراحل ثبت موسسه آموزشی و شرایط انجام این کار صحبت خواهیم کرد. همراه ما باشید.
موسسه آموزشی چیست؟
شرکتهای ثبتی به دو دسته تقسیم میشوند. برخی شرکتها از ابتدا با هدف کسب سود تاسیس میشوند و فعالیت آنها بر پایه معاملات تجاری است. برخی شرکتها اما معامله محور نیستند و فعالیتهای آنها لزوما فروش محصول و خدمات نیست.
موسسات آموزشی در دسته دوم قرار میگیرند و تاسیس آنها مزایای زیادی برای جوامع دارد. باتوجهبه اینکه آموزش از مولفههای اساسی رشد و توسعه جوامع محسوب میشود، موسسات آموزشی بستری مناسب را برای این موضوع فراهم میکنند.
امروزه تعداد فضاهای آموزشی در کشور بیشتر از قبل شده است و دسترسی به آنها نسبتبه گذشته سادهتر شده است. درنتیجه، افرادی که بهدنبال کسب تجربههای جدید و یادگیری مطالب مختلف هستند، بهراحتی میتوانند بستر لازم برای این کار را پیدا کنند. بهدنبال این موضوع ثبت موسسه آموزشی در انواع مختلف نیز بیشتر از قبل شده است که این مسئله نیز در دسترسی راحتتر افراد به مجموعههای آموزشی بیتاثیر نیست.
معرفی انواع موسسات آموزشی
موسسات آموزشی براساس نوع محتوای آموزشی، نحوه فعالیت و نوع مالکیت موسسه به سه دسته مختلف تقسیم میشوند. افرادی که بهدنبال دریافت مجوز موسسه آموزشی و تاسیس یک مجموعه با محوریت آموزش هستند، ابتدا باید با انواع موسسات آموزشی آشنا شوند.
به این نکته دقت کنید که شرایط ثبت موسسه بستهبه نوع آن متفاوت است؛ بنابراین، آشنایی با تفاوتهای موسسات مختلف یکی از مهمترین موضوعات است. انواع موسسات آموزشی براساس تقسیمبندیهای گفتهشده عبارتاند از:
انواع موسسات از لحاظ نوع آموزش
اولین تقسیمبندی موسسات آموزشی، دستهبندی آنها براساس نوع آموزش است. موسسات آموزشی از این لحاظ به دو دسته مجازی و حضوری تقسیم میشوند که تفاوت آنها عبارتاند از:
- آموزش حضوری: این شیوه آموزش قدیمیترین نحوه ارائه مطالب آموزشی است که در آن کلاسهایی حضوری با موضوعات مختلف تشکیل میشود و علاقهمندان براساس نیاز و دانش خود در این کلاسها ثبتنام میکنند.
- آموزش مجازی: آموزش مجازی نسبتبه آموزش حضوری جدیدتر است. این روش آموزشی بهدلیل عدم نیاز به حضور فیزیکی در آموزشگاه، صرفهجویی در وقت و امکان تحصیل از هر جایی فارغ از موقعیت جغرافیایی، نسبتبه آموزش حضوری پرطرفدارتر است.
انواع موسسات از لحاظ نوع فعالیت
موسسات آموزشی از لحاظ نحوه فعالیت هم به دستهبندیهای مختلف تقسیم میشوند. انواع موسسات آموزشی از این لحاظ عبارتاند از:
- بخش تحصیلی و آکادمیک: محتوای تحصیلی و آکادمیک برای ارتقای سطح علمی دانشآموزان و دانشجویان است. این محتواها ازطریق کلاسهای تقویتی که در موسسات آموزشی برگزار میشوند در اختیار دانشآموز یا دانشجو قرار میگیرند.
- بخش مهارتهای کاربردی: مهارتهای کاربردی موارد مختلفی را شامل میشوند و جزو پرطرفدارترین محتواهای آموزشی هستند. در این بخش مواردی مانند استعدادیابی، توسعه مهارتهای فردی، آموزش بازار بورس و… قرار میگیرند که بهصورت کلاسهای فنی و حرفهای و… در اختیار علاقهمندان قرار میگیرد.
- انواع موسسات از لحاظ نوع مالکیت
ثبت موسسه آموزشی از لحاظ نوع مالکیت هم به شکلهای مختلفی انجام میشود. انواع موسسات آموزشی از لحاظ نوع مالکیت در سه دسته خصوصی، دولتی یا تعاونی قرار میگیرند.
تقسیمبندی موسسات آموزشی از لحاظ مجوز
یک تقسیمبندی کلی دیگر هم برای موسسات آموزشی وجود دارد. این تقسیمبندی مربوط به مجوز موسسه آموزشی است. بهطور کلی موسسات آموزشی بستهبه عملکرد و حیطه فعالیت به مجوزهای مختلفی نیاز دارند. البته در این میان موسساتی هم وجود دارند که ثبت آنها نیاز به دریافت مجوز ندارد یا اخذ مجوز برای آنها ضرورتی ندارد. بر این اساس هم موسسات آموزشی به انواع مختلفی تقسیم میشوند که عبارتاند از:
موسساتی که برای ثبت و شروع کار نیاز به مجوز دارند مانند:
- مجموعههای علمی که تحقیقات خود را در سطح کشوری و بینالمللی انجام میدهند.
- کلاسهای آمادگی پیش از کنکور
- خدمات مربوط به اعزام دانشجو
- مجموعههای دانش بنیان و دانشگاهی
- ثبت موسسه آموزش زبان
- خدمات آموزشی در بخشهای فناوری، پژوهشی، امور دانشجویی و عالی
موسساتی که برای ثبت نیاز به مجوز ندارند؛ اما فعالیت آنها مستلزم دریافت برخی مجوزها است که تقریبا ۹۵ درصد فعالیتهای آموزشی را شامل میشوند. این موسسات بدون مجوز هم قابل ثبت هستند؛ اما شروع فعالیت آنها نیاز به دریافت مجوز از ارگانها و سازمانهای مختلف دارد.
مراحل ثبت موسسه آموزشی
ثبت و راهاندازی موسسات آموزشی مراحل مختلفی دارد. این مراحل شامل دریافت مجوزهای لازم برای ثبت، انتخاب فضای آموزشی و محل برگزاری کلاسها، دریافت تاییدیه سازمانهای مربوطه برای شروع آموزش و… هستند.
- بهمنظور ثبت موسسه آموزشی ابتدا باید موافقت تاسیس موسسه از سازمان مربوطه گرفته شود. این مرحله به نوع آموزش بستگی دارد. موسسات کنکوری و موسسات دانشمحور برای شروع فرایند ثبت نیاز به تایید وزارت علوم، ارشاد یا وزارت مربوطه دارند و موسسات مربوط به آموزشهای فنی مانند تعمیرات و… نیاز به دریافت تاییدیه فنیوحرفهای دارند.
- برگزاری دورههای مهارتی در واحدهای آموزشی و فرهنگی نیاز به درخواست کتبی از اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز دارد.
- پس از دریافت توافقنامهها و تاییدیههای اولیه باید نسبتبه ثبت موسسه اقدام کرد. مراحل بعدی ثبت، دریافت مجوز رسمی مجموعه آموزشی است که بستهبه محوریت فعالیت، نوع موسسه و… متفاوت خواهد بود.
مدارک مورد نیاز برای ثبت موسسه آموزشی
دریافت مجوز رسمی، یکی از مراحل ثبت موسسه آموزشی است و برای اخذ آن نیاز به مدارک مختلفی است که عبارتاند از:
- تصویر اساسنامه برای موسسات فرهنگی و هنری
- فرم تکمیلشده مربوط به مشخصات عمومی متقاضی تاسیس و ثبت موسسه
- تصویر پروانه تاسیس
- فرم درخواست دوره
- تاییدیه اماکن
- معرفینامه یا تاییدیه ادارات و سازمانهای مربوطه براساس نوع آموزش
- تصویر روزنامه رسمی
- تصویر سند مالکیت یا اجاره محل برگزاری کلاسها
- تعهدنامه
در انواع موسسات آموزشی، بستهبه حیطه فعالیت آنها گاهی نیاز به مدارک دیگری برای دریافت مجوز و ثبت نیز است. پس از تکمیل مدارک گفتهشده و آمادهسازی آنها، باید به سامانه ثبت شرکتها مراجعه کنید و اطلاعات لازم در این سامانه را نیز تکمیل کنید.
پس از ثبت اطلاعات اولیه و ارسال مدارک هویتی و ثبتی و رسیدهای پرداخت هزینهها و… پذیرش درخواست برای شما مشخص میشود. بعد از این مرحله باید نام موسسه آموزشی خود را مشخص کنید و برای دریافت تایید آن منتظر بمانید.
نام موسسه باید سه بخشی و شامل کلمات فارسی باشد و شبیه به نام دیگر موسسات نباشد. پس از دریافت تاییدیههای نهایی چیزی حدود ۱۰-۱۴ روز زمان میبرد تا مراحل نهایی طی شوند و فرایند ثبت موسسه تکمیل میشود.
بهمنظور تسریع روند ثبت موسسه آموزشی و انجام بدون مشکل فرایند ثبت توصیه میکنیم از شرکتهای فعال در این زمینه کمک بگیرید و مراحل لازم را با دریافت راهنمایی از کارشناسان طی کنید. این اقدام هم به سرعتگرفتن روند کار و هم به کاهش هزینهها کمک میکند.
کلام آخر
ثبت موسسه آموزشی بهعنوان اولین گام برای راهاندازی یک مجموعه در زمینه ارائه خدمات آموزشی، نیاز به اقداماتی دارد که در این مطلب به بررسی آنها پرداختیم. جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره شرایط تاسیس موسسه آموزشی و پیگیری امور مربوط به ثبت میتوانید با کارشناسان ثبت یاب در ارتباط باشید.
کارشناسان ثبت یاب در تمام مراحل ثبت موسسه همراه شما خواهند بود و راهنماییهای لازم را در اختیار شما قرار خواهند داد.
با سلام
من یک سایت در زمینه آموزش آنلاین الکترونیک دارم و میخوام بدونم چطور و از کجا یک موسسه آموزشی آنلاین ثبت کنم؟
سلاک و درود
شما ابتدا یک موسسه آموزشی در اداره ثبت شرکتها ثبت کنید بعد مجوز کسب و کار الکترونیکی هم ار درگاه ملی مجوزها باید بگیرید تا بدون دغدغه فعالیت کنید.